Happy Halloween!


Owlbert

I många år har jag velat karva ur en pumpa och ha som lykta till Halloween. Det har dock aldrig blivit av förrän igår (på min födelsedag till och med)! Det var slitsamt men kul och jag tyckte vi lyckades ganska bra för att vara första gången!
Mönstret hittade jag på den här sidan, här!

Kolonin II



Nu har jag varit inaktiv i några dagar och jag ber om ursäkt för det. Men i lördagskväll var jag på maskeradfest, igår fyllde jag år och hade ganska fullt upp! Det kommer dyka upp lite bilder från helgen och jag ska berätta mer för er här i dagarna.

Tack ni snälla som har kollat in här ändå och tack till er som skriver en rad i kommentarsfältet! :)

Nu får ni ha en himla fin måndagkväll! Kram till er!

Kolonin


Right now



God morgon! Idag är det lördag och det innebär höstmarknad! På gator och torg spelar glada (och kanske lite frusna) musiker och imorgon fyller jag 19 år. Det känns helt okej faktiskt, mer än helt okej!

Ha en underbar lördag!

Hush little darling



Och helt plötsligt verkar det som att det kan bli en fullspäckad helg! Jag hoppas att vi hinner gå på höstmarknaden som börjar imorgon. Och att det blir lite alfapetsspel med te och pepparkakor till det. Hösten är fin!
 
Ha en fin fredagskväll allihop!

Weekend



Idag, efter att jag har haft lektion i 2 ½ timmar, börjar äntligen helgen och då ska det bli saker gjorda, jag ska umgås med familjen och så ska jag försöka att bara vara. Och fotografera förstås! Hoppas på att bli lite mer inspirerad under helgen!

Hoppas ni får en fin fredag! Kram

Today


Idag har jag: 

  • vaknat på tok för tidigt och alltså sovit för lite
  • ätit pepparkakor
  • ätit citronglass
  • skrivit roliga smileys i facebookchatten, som pingvinen --->  <(")
  • pluggat i alldeles för många timmar (fler timmar än vad min hjärna klarar av idag)
  • tagit paus från pluggandet och lekt i lightroom

Nu blev detta ett lite konstigt, eller kanske annorlunda, inlägg. Fast det kan ju vara kul med sånt med ibland. Kanske. Varför det blev såhär beror nog mest på att jag är trött/övertrött. Sånt händer ju ibland!
Ikväll ska jag antagligen på filmkväll, fast kanske utan att kolla på film. Vi får se hur det går!

Hoppas ni har haft en bra dag!


FN-dagen




Tredjeårs-esteterna underhöll med sydamerikansk musik.


Det veks fredsduvor av papper som hängdes i "fredsträdet".


Det fikades! (och det spelades även fredsschack men det fastnade inte på bild)


En kör var också med och stod för underhållningen. Efteråt fick alla medverkade en ros var och det applåderades. På något konstigt sätt fick jag två rosor fast att jag bara agerat publik (och vikt en fredsduva men det var för att det är roligt!)

Såhär spenderade jag alltså min måndagkväll. Lyssnade på sydamerikansk musik, fikade och pratade med föredetta lärare och nuvarandra tredjeårs-esteter. Efter att de flesta packat ihop sitt och gett sig iväg samlades vårt lokala närverk mot krig och kollade på filmen Gazas tårar. Den var hemsk.

Hundvakt





God morgon! I måndags var jag djurvakt åt de här två hundarna (och en katt, men hon sov nästan hela dagen) och bland annat så hade vi mysstund på mitt rum, haha!
Taxen heter Ajax och är 11 ½ år gammal och jämthunden/bayersk viltspårhunden (blandras) heter Newton och är 8 månader ung!

Hej!



Vill bara säga hej och välkomna till alla nya (och gamla) läsare! Roligt att det är fler som hittar hit och tack för att ni kommenterar. Jag blir alltid lika glad. :) Så tack! Kram!

Birds




Uppe i vänstra hörnet ser man något suddigt. Det är talgoxen som flyger iväg!



Bilder från vår trädgård. Dagligen har vi många fåglar som kommer och äter fågelmat och när dagen är slut är oftast maten det med.

Idag har jag bara tagit det lugnt, druckit te, ätit pepparkakor och kollat på hela Notting Hill (kom på att jag aldrig sett hela samtidigt innan) Så det har varit en lugn dag, men ibland behövs det med!

Hoppas ni har haft en bra dag! 

Söndagsknytkalaset!








Kladdkakan med chokladglasyr




Citronglass



Här är uppföljningen på förra inlägget! Bilder från knytkalaset som bestod av kakor och kex (och lite bröd och ost också) Jag fick inte med alla kakor på bild men det var bland annat kladdkaka, citronglass, chokladbollar, mjuk pepparkaka, kolasnittar, schackrutor och hallongrottor som serverades. Vi blev grymt mätta och åt nog inte ens en fjärdedel av allt som var framdukat. Mitt i allt tog vi även fram min jordglob och studerade lite geografi för att få lite bättre koll på läget.
Att vi senare kollade på film och åt alldeles för mycket chips är en annan historia!


Lördagsbaket!









I lördags bakade jag och min mor till kakknytkalaset som jag skulle ha med min närmsta kvällen efter. Och det var såhär det såg ut. Vi bakade citronglass med digestivebotten och kladdkaka med chokladglasyr. Tyvärr glömde jag ta fram kameran under kladdkaksbaket men det såg ungefär likadant ut som bilderna ovan, fast smeten var brun! Ajax (hunden) satt på lur och ville nog gärna smaka. Han är en riktig gottegris!

Another day



Här satt jag och planerade blogginlägg (för det blev ingen fotorunda idag) och tänkte uppdatera lite mer än vanligt. Men då beslöt sig vårt internet för att sluta fungera och inte komma tillbaka på halva dagen. Irriterande! Så det förklarar min frånvaro idag.
Men jag hoppas er dag har varit fin och bjudit på mycket! Kramar!

Times flies by



Det känns som att jag har så mycket att visa och berätta om nu, men jag vet inte när jag ska finna tiden till det! Först och främst ska jag göra klart en julklapp, sedan tömma kameran och ladda kamerabatteriet för imorgon blir det fotorunda med Stina!

Och välkomna säger jag till er nya som hittat hit och läser och tittar på bilder. Roligt att ni blir fler!

Ha en sjudundrandes bra kväll och likaså tisdag (jag är rädd att jag inte hinner skriva förrän imorgon kväll!)
Peace

61 days to go



Igårkväll blev det så mycket kakor, kex, bröd och glass så att jag fortfarande är mätt idag! Men vi hade det väldigt trevligt! Idag är jag djurvakt nästan hela dagen men jag hoppas att jag hinner med att göra annat också. Ska försöka knåpa ihop en julklapp idag (det är ju bara två månader kvar nu) och fixa med lite andra saker. Idag är det ju även FN-dagen!

Tack för att ni kommenterar så fint. Ha en ljuvlig dag!

Yellow



"God morgon" tänkte jag skriva men klockan är ju redan kvart över tolv. Idag är en sådan dag när man bör göra mycket och det känns som tiden rusar iväg och att man knappt hinner blinka. På bild ser vi min väldigt stora header. Den torkade blomman i mina händer är väldigt speciell. Den brukar ligga på min minnes-hylla i vanliga fall och idag är det 414 dagar sedan den plockades.

Ikväll kommer mina närmsta hit för filmkväll och vi ska äta kakor och dricka fläderblomssaft tills natten blir ung!

Ha en riktigt fin söndag! Peace

Change


Från 2008 eller 2009.

Nu har jag suttit pinsamt länge med att försöka förändra här litegrann (även om det inte är så mycket ändringar.) Anledningen till varför det tog så lång tid var att små, små saker inte ville komma med mig. Och så glömde jag spara stilmallen när jag var klar, så jag fick göra om allting haha.

Eftermiddagen har spenderats med att baka tillsammans med mamma. Vad det är får ni reda på en annan dag. Nästa vecka ska jag försöka komma ut och fotografera mer! Känner att jag har fått en del inspiration. Härligt!

Ha en fin kväll!


A stroll in the park



Jag har spenderat morgonen med att sitta och plugga i två timmar men nu är jag klar med det! Har inte hunnit äta frukost än, haha.
Idag ska jag och mamma handla lite och sen ska vi baka. Roligt! Jag ser fram emot det.
Min känsla av att vilja städa hela mitt rum (som jag skrev om igår) sitter fortfarande i så jag hoppas jag får tid till det, så att det kan bli lite snyggare här inne. Ska också försöka fotografera lite av mina idéer som jag har. Det känns som att det kommer bli en bra dag!

Hoppas ni får en riktigt fin lördag! Kramar!

I höstens brus


Det här fotot togs när jag egentligen skulle fotograferat solnedgången då solen framträdde som ett stort oranget klot på himlen. Det gick ingen vidare eftersom under tiden jag gick in och hämtade kameran, försvann solen bakom några höghus.

Väldigt ofta när jag vet att jag måste plugga så får jag sån lust till att göra andra saker. Idag känner jag för att städa och ändra om i hela mitt rum och slänga ut massor av saker som bara ligger och samlar damm. Jag tänkte också försöka rusta upp här på bloggen litegrann så det blir mer som jag vill ha det. Förutom det vill jag också sätta igång med att pyssla med julklappar och födelsedagspresenter. Åh, det finns så mycket att göra nu.
Men först - kolla klart på min lektion!

Utflykt



Snart ska jag och Stina iväg någonstans på lite impuls sådär, ungefär. Roligt!
Idag kliar det i mina fingrar efter att skapa något och jag har lite fotoidéer som jag ska försöka utföra. Det känns som det kommer bli en bra dag! (måste dock plugga, plugga, plugga med!)

Ha en fin dag! Kramar

Skånevisit I




Såg inte det vita till vänster när jag tog bilden. Såg det inte överhuvutaget faktiskt. Läskigt.



Bilder från Skånevisiten förra veckan. Min tanke var att jag skulle dokumentera hösten i Skåne, men det gick inte som planerat. Innan jag blev sjuk hann jag i alla fall ta en promenad i utkanten av en stad. Jag gick in i någon parkliknande skog (när solen höll på att gå ned) och gick vilse, haha! Överallt prasslade det i buskar och träd med och då blev jag sådär jobbigt paranoid men det var bara fåglar visade det sig.
När jag väl hittat rätt igen och tagit mig "hem" tände jag ljus och drack te för att värma mig (för det började ju redan då bli lite kyligare ute!)

Cardboard love







Jag tycker att det här är himla fint. Om ni klickar på archives så kan ni läsa dem allihop!

Nu är jag tillbaka på benen igen (men är inte helt "återställd" riktigt än, men det kommer!)
Tack för att ni tittat in här ändå! Idag håller jag på att bli bästa vän med min nya externa hårddisk! Än sålänge går det faktiskt bra. På schemat idag står även att redigera bilder och försöka ta mig ut på en eventuell cykeltur!

Ha en bra dag!

Skam den som ger sig


Från mars 2010

Och här satt jag och trodde att jag blivit frisk. Vad händer då? Pang! - och febern skrattar mig rakt i ansiket. Nu håller jag tummarna stenhårt för att den inte ska vara särskilt länge.

Ikväll har jag i alla fall ätit fruktsallad och glass, och det var så gott! Har desstutom kollat på It's kind of a funny story och den var bra! Så det har varit en fin kväll!
(Igår såg jag Never let me go för andra gången, och den är så vemodig men ändå fin på något sätt!)

Hoppas ni mår bra och slipper att bli sjuka! Godnatt till er!


Morotsbröd!







I tisdags bakade vi morotsbröd av det här receptet och det blev så himla, himla gott! Om ni är sugna på att baka bröd så tycker jag ni ska baka det! Jättegott!
Nu känner jag för att baka allt mitt bröd själv i framtiden!

Ha en bra dag!

Summertime







De här bilderna togs i somras i min fasters trädgård. Där var så grönt, det var soligt och vi fikade och hade det bra!
På den översta bilden sitter vår hund Ajax och njuter!

Back on my feet now



Hej! Jag har varit frånvarande här de senaste dagarna pga att jag varit lite sjuk. Men jag är på bättringsvägen nu (hoppas jag) så nu ska det bli lite mer fart här igen. Tack för att ni tålmodigt kikat in här i dagarna ändå! Kram!

Moving forward, moving backwards



Tyvärr blev det ingen Emil Jensen igår, pga illamående som fortfarande håller sig kvar. Så jag vilar mest och försöker ta det lugnt. Med andra ord missar jag Emil Jensens releasefest ikväll i Malmö (mycket snack om Emil Jensen nu, men så är det ibland!) Men istället ska jag försöka plugga och lösa min beslutsångest om val av kurser till våren! Får se hur det går, haha.
Ska försöka ta mig ut och fotografera lite snart!

Kram till er och ha en bra dag!

Regn och filmkväll


På tåget.






I måndags åkte jag tåg ner till Skåne. Panikpackade i sista timmen (som vanligt) innan tåget skulle gå och åt frukosten på tåget istället för hemma. Närmre Hässleholm började det regna och sen när jag väl kom fram till min destination regnade det något rejält! Men det är mysigt med regn om man är inomhus.
På kvällen åt vi scones med jordnötssmör och kollade på My neighbor Totoro!

Emil Jensen



Efter tiotal nysningar och en snuvig näsa imorse anar jag att jag har råkat på en förkylning. Känns lite tråkigt när man är iväg och så, men det går lite upp och ned så förhoppningsvis blir det inte värre. Ska försöka dricka mycket te i förebyggande syfte!
Ikväll uppträder finaste Emil Jensen i Lund och jag tror vi ska dit! Ser fram emot det!

Hoppas ni har en bra dag och får en fin kväll!

Lost and found


Från juni 2010, och himlen var faktiskt så fin och blå! (oredigerad bild, alltså)

Jag har hittat alla mina bilder som gick förlorade med mitt USB-minne!!
Hade tydligen hunnit lägga in dem på en annan dator innan USB-minnet slutade fungera! En sån himla bra överraskning!! Åh, vad glad jag är nu!

Morotsbröd och folkmusik!







Lite fler bilder från i lördags!
Nu är jag i fina Skåne och lyssnar på fin musik, bakar, tittar på filmer, går på shoppingturer och har det väldigt bra! Lovar att berätta mer snart. Kram till er!

Kokosnötskalimba



Förra helgen var en av de bästa helgerna på länge (fast denna helg som varit har varit fin, den med!) och inte nog med skogspromenader och folkmusik så fick jag godis och min alldeles egna kalimba, båda köpta i Cornwall på något som heter Eden project! Åh, så himla fint. Har velat ha en kalimba hur länge som helst, tycker de är så himla häftiga. Min är gjord av kokosnöt och det tyckte jag med var häftigt, haha. Blev så himla, himla glad!

Hoppas ni har en bra dag!

Scones and peanut butter





I fredags, i pluggpauserna, bakade jag scones och gjorde eget jordnötssmör. Sconesen liknar mer bullar, men jag bestämde mig för att jag ville ha det så. Och det är ju så himla gott med scones! Efter att ha upptäckt att vi inte har någon mixer kvar så fick jag göra jordnötssmör med en stavmixer. Det gick väl sådär men efter att ha stänkt ner halva köket med jordnötter blev det bra!

Det här ska jag ta med mig idag när jag beger mig till Skåne!
Ha en superbra dag allihop! Kram!

I just want to go south again.



Kära läsare,
imorgon åker jag iväg söderut, till Skåne, på obestämd tid (ungefär en vecka, haha) och jag har spenderat dagen med att tömma kameror, städat, gjort listor, planerat att packa (ska göra det snart) och fixat med bilder så att jag ska kunna uppdatera hyfsat bra (kommer ha med min lilla digitalkamera, ska försöka dokumentera lite). Jag har även budgivit på en polaroidkamera på tradera men det gick ju mindre bra. Lite bortslösad tid men sånt måste man ju med få göra!

På tal om att jag vill ha en polaroidkamera, så fyller jag 19 gamla år om tre veckor. Känns jättekonstigt. Har trivts bra med att vara 18, men nu är det snart slut med det. Ska utnyttja mina sista tre veckor som 18-åring till max!

Nu måste jag sy på en massa knappar på min vinterjacka, som envisades med att gång på gång trilla av förra vintern, och packa! Och kanske äta lite glass med.

Ha en fin söndagskväll! Kram!


When birds are singing







Och helt plötsligt var det söndag! Helgen har gått fort och det känns som jag har stressat mig genom den och haft alldeles för mycket att göra (har fortfarande mycket att göra, men har gjort en alldeles för lång lista och börjat bocka av!)

Igår var jag och Johanna iväg och gick i affärer, hittade massa fina garner, luktade på téer, provade kläder och till slut fotograferade på stadens gator. Vi hittade en stor mur med massor av löv och det var så fint! Mitt i allt hängde ett hänglås med (syns på första bilden)!
Efter en kvart av fotograferande började det regna och vi fick bege oss hemåt. Då körde vi rakt in i ett regnoväder med hagel och blixtrar och när vi väl var hemma satt vi länge i bilen, pratade och väntade ut regnet. 

Det var en riktigt fin dag och åh vad jag älskar hösten!

I know places


Bella



Inatt har jag sovit jättedåligt pga nattsms, oroliga hundar och folk som är uppe mitt i natten. Så jag har precis vaknat och nu, snart, ska jag träffa en vän och så ska vi ut och fotografera. En himla bra start på en lördag, tycker jag, trots lite sömn!
Hoppas ni får en fin dag!

Autumn winds



Nu är det sent på kvällen igen och jag dricker te, redigerar bilder och lyssnar på
Mumford and sons. Om ni inte redan märkt det, så är jag lite utav en kvälls- och nattmänniska, - gillar att vara uppe sent på kvällen/på natten och göra saker.
Idag har jag spenderat dagen med att plugga, ta pauser från pluggandet och baka.
En tröttsam dag och jag har inte haft tid till att redigera bilder eller göra annat jag också vill hinna med.

Nu hälsar jag godnatt och hoppas ni sover gott!
Tack för att ni kikar in och lämnar så fina kommentarer! Jag blir så himla glad! Tack!

Last october











Det är nästan ett år sedan dessa bilder togs. Det var en fin höstdag i oktober och solen lyste men det var ändå lite kyligt, så som det ska vara när det är höst.
(Bild ett och fyra fick senare agera bl.a. skivomslag i mitt projektarbete, som jag gjorde tillsammans med en vän, i gymnasiet.)

Idag har jag pluggat hela, hela dagen tills det blev kväll och jag och några fler åkte hem till en kompis och pratade, vek origamitranor och försökte lösa mystiska Word-fel.
Fin kväll med fina vänner!
 
När jag kom hem pluggade jag lite till, in på småtimmarna, men nu ska jag sova så att jag kan fortsätta studierna imorgon. Hoppas ni får en bra dag!


All of this ghost towns I keep traveling through







En liten kvällshälsning med lite fler bilder från måndagens utflykt!

Får i höstsol











I måndags förmiddag var jag och en vän ute på fotorunda i dimman för att försöka dokumentera hösten. Vi hamnade vid en fin kyrkogård och sedan när dimman försvann så träffade vi på några får som stod och åt i höstsolen och nyfiket kollade in i kamerorna.
Det blev en väldigt fin dag.

Ikväll har jag hälsat på hos en annan vän och druckit te och blivit bjuden på nybakat morotsbröd. Fantastisk gott!

Hoppas ni har haft en bra kväll ni med!

Kanelbullens dag


En oktobermorgon



Igår morse när jag skulle på fotorunda såg jag en man sitta i ett fönster. Det gick barn på vägen nedanför huset som pratade och pekade på mannen och då skrattade han litegrann. 
Sådana saker tycker jag är så fint. Fina oväntade saker. Ingen som gått förbi huset förut skulle nog förvänta sig att det skulle sitta någon i ett av fönsterna en dag och kolla ut.
Och lite roligt var det ju också.


Folkmusik och Alfapet













Helgen har i största del spenderats ute i skogen i en röd stuga tillsammans med fina människor, katterna Asterix och Nisse, fotografering, skogspromenader, impulsiv svampplockning, alfapet och folkmusik. Med andra ord en väldigt, väldigt bra helg!
(Det är anledningen till min frånvaro från bloggvärlden)
Hoppas ni har haft det lika fint i helgen!


Min profilbild
Foto © Johanna Olofsson

Hej! Mitt namn är My och jag gillar elefanter, te, filmkvällar, glass, att skratta, att fotografera, jordglober, att spela musik och skapa musik, kärlek, att vara kreativ, kramar, skrivmaskiner, att bli inspirerad, ljudet av regn, leenden, brittiska accenter, tygväskor, fläderblomssaft


© Copyright - Alla foton är tagna av mig (om inget annat står) och får inte användas utan min tillåtelse.
RSS 2.0