Your love is my turning page



Idag är det den sista november och imorgon är det december och alltså bara 31 dagar kvar på det här året. Att veta det och tänka så ger mig alltid lite panik varje år. Som att man glömt göra något man ville göra och bara har en månad på sig att göra det.

Idag har jag bara tagit det lugnt, kollat på sista Harry Potter-filmen (som kom på posten igår), pusslat, läst och börjat på en spellista med låtar som inspirerar mig.

Nu ikväll fick jag ett kreativt ryck och kände inte bara för att fotografera och spela piano och mandolin, utan också för att skriva, rita, pyssla och sy. Och jag vill baka pepparkakor och lussebullar! Tyvärr kunde jag inte bestämma mig riktigt för vad jag skulle göra så nu sitter jag här, haha. Imorgon börjar julkalendern och det ser jag framemot! Den verkar faktiskt bra i år och jag hoppas den är det med!

Hoppas ni har haft en bra onsdag!

Sleeping at last - Turning page (kan fortfarande inte sluta lyssna på denna!)

Paket på posten







Igår fick jag två paket på posten från cdon.com som bland annat innehöll Harry potter och Dödsrelikerna del 1 & 2 och Haruki Murakamis Norweigan Wood (som har så himla fint omslag!) dessutom innehöll paketen några julklappar men de kan jag inte visa här!

Jag tycker alltid det känns så speciellt och roligt att få brev och paket på posten, att få post överhuvudtaget. Men det kanske är för att jag så sällan får post, haha. Och ja, jag är en Harry Potter-nörd! ;)

Tisdag




Adventsfikan i söndags: lussebulle och citronte!

God morgon!
Idag är tisdag, solen skiner (litegrann i alla fall) och jag har en hel del att ta tag i och mycket som jag hoppas att få gjort idag! (vad sägs om att fotografera lite till exempel)

Hoppas ni får en fin tisdag! Kramar!

Midnight




Hejsan!
Idag har jag: 

  • Bakat linfröbröd (samma som i lördagsnatt, detta blev dock döbakat så det går inte att äta. Frustrerande)
  • Pluggat! Har massor att göra och vill få det gjort så jag slipper "julstressen", så att säga.
  • Lyckats få nackspärr eller nåt i den stilen. Bra jobbat, My.
  • Agerat hårfrisörska till en hjärtevän! Roligt!
  • Ätit popcorn. (Jag har ätit mer än bara popcorn, men popcorn var det godaste idag!)

Jag måste plugga mer imorgon. Vet inte om jag ser fram emot det eller inte. Jag vill pyssla!! Godnatt med er i alla fall! Kram


Första advent



Åh, det är ju redan första advent! Det känns härligt även om det inte blev någon julskyltning för min del idag för det stormar och regnar utomhus. Det kan vara väldigt mysigt om man sitter inne, men ganska läskigt om man är ute kan jag tänka mig!

I gårkväll, eller i natt vid ett, började jag baka bröd! Haha. Jag tycker det är ganska härligt när man får såna impulsgrejer för sig och gör dem, speciellt om man inte kan sova.

Hoppas ni har haft en bra första advent och att ni får en mysig kväll! Kram!

Crossing the line





Jag känner att jag har en egen gräns för hur personlig jag vill vara här på bloggen. Men just nu, just ikväll, tänker jag bryta den gränsen.
Idag tände jag ljus för kära lilla Ajax som gick bort igår. ♥

När livet kommer ifatt




Hej snälla ni som tittar in utan att det uppdateras allt för mycket här. Ibland kommer livet utanför cybervärlden emellan och då måste man bara låta det göra det. 

Hoppas ni får en väldigt bra lördag!

To all of you



En liten kvällshälsning och ett stort tack för era varma ord i kommentarerna. Det är sånt man blir så himla glad av! Tack för att ni är så snälla. :)

Torsdag



Igår var jag på julklappsjakt med två fina vänner. Vi gick i många olika affärer men hittade ingenting! När mörkret lagt sig som ett täcke över staden satte vi oss på ett café och pratade länge. Oturligt nog kom min feber tillbaka då så efter det begav jag mig hemåt igen. Men det var en fin dag!

Hoppas ni har haft och fortsätter ha en fin dag idag! Kram!

Elephants and tea





Den här fina teburken, fylld med te, fick jag för någon månad sen.
Jag som älskar både elefanter och te.

Give me a break


Mars 2010

Jag vill be om ursäkt för dålig uppdatering men det beror på att jag nu är inne på femte veckan med återkommande feber och då blir jag less på nästan allt. Får dra mig till doktorn snart tror jag.Jag hoppas det är bättre med er och att ni är friska!
Jag tycker det kan komma lite snö nu när det är första advent på söndag, därav bilden! Längtar ni efter snön?

Ha en bra onsdag! Kram!

I've waited a hundred years



Den här låten kom jag över igårkväll av ren slump och alltså, detta är något av det vackraste jag har hört. Det finns säkert många som inte håller med mig men jag är helt tagen av den. Sån här berörande musik vill jag med kunna göra. Sådan text vill jag med kunna skriva.
Jag önskar min blogg hade lite samma känsla som jag får av den här låten (vilket den definitivt inte har) och med det skrivet så kommer det kanske bli små förändringar här (fast bara kanske, haha.)

God morgon på er!

Take me away



En mur är bara en bro på högkant
- Emil Jensen

Ain't no sunshine when he's gone



Om jag ska vara helt ärlig tycker jag den här bilden är lite tråkig. Men just nu känner jag mig ganska tråkig själv så det kanske passar bra, haha. Det är antagligen därför bloggen blivit lite lidande men ibland behöver man bara komma bort från datorn.

Idag har jag gjort lite ärenden på stan, testat massa kläder utan att köpa något och köpt filmer istället. Nu ska jag snart plugga lite sen ska jag städa mitt rum som (nästan) ser ut som en soptipp!
Vad har ni gjort idag? Hoppas ni haft en bra start på veckan! Kram :)


Autumn leaves


September.


Oktober.


November.

Vet ni vad? Idag saknar jag hösten och dess färger lite extra mycket.

Autumn leaves (<-- spellista med en konstig blandning musik, men som känns höstig)

Filmtips!



Idag klockan 14.25 (alltså alldeles strax) går min absoluta favoritfilm Into the wild på TV4!! Den är så bra, baserad på en verklig historia och så himla sevärd så om ni mot all förmodan läser det här i tid och inte har något för er, kolla på den! Den har väldigt bra soundtrack också, som Eddie Vedder har gjort!

Nittonde november



O'hoj!
Idag är det lika grått ute som det var igår och emellanåt tycker jag det är lite trist. Snön kan ju lika bra komma nu! Det är ju till och med första advent om en vecka ungefär. 
Idag är jag grymt sugen på att rita eller pyssla eller något sånt men vi får se hur det blir. I vilket fall som helst så hoppas jag att det blir en bra dag! :)

Ha en bra lördag, fina ni!

Tell me why we're talking when we dance so good



Idag har varit en minst sagt konstig dag. En sån dag då tiden flyger förbi och man är allmänt seg. Jag har inte fått gjort så mycket som jag hade tänkt mig men det löser sig.
Men snart ska jag lägga ner papper och penna och pluggandet och njuta av min fredagkväll! För det måste man ju också. Så det tycker jag ni ska göra med! Kram till er!

The land and the sea, they're distant from me

 

Nu är det äntligen fredag och sen helg! Tyvärr är det ju lika grått ute som på bilden ovan men det behöver vi inte tänka på! Haha. Innan jag tar helg ska jag plugga en del men ikväll funderar jag på att hyra film eller baka något kanske! Vad ska ni göra idag? :)


I'm the books you're tired of reading





Från fotorundan igår. Solen sken men det var kallt ändå.


Pancakes



Hejsan! Idag är den pannkakans dag och vad passar inte bättre än att göra pannkakor till frukost då. Dock blir man ju mätt väldigt snabbt, men det kanske är bra. Tack för att ni kommenterar så fint förresten! Jag blir så glad. :)

Nu önskar jag er en bra torsdag. Snart är det helg! Kram till er!

Autumn rose



Hejsan!
Just nu sitter jag och redigerar foton från fotorundan igår! Kan avslöja att det finns en del oseriösa kort eftersom både jag och Stina var ganska trötta, haha. Idag har jag mest tagit det lungt eftersom min förkylning aldrig ger med sig och druckit väldigt mycket te, pusslat och ordnat lite med julklappar (det är så kul!) Ser fram emot att julbaka!

Hoppas ni har haft en fin dag! Kram!

Feist - Caught a long wind
Feist - Cicadas and gulls

Thuesday



Idag har jag varit på fotorunda tillsammans med Stina. Det var skönt att få komma ut lite och fotografera! Vi köpte även lite julklappar innan vi begav oss hem. Nu måste jag vila litegrann för febern är tillbaka och förkylningen verkar aldrig ge med sig.
Bilderna från fotorundan kommer upp så småningom!

God kväll och kram till er!

He is the sunlight




Några finfina saker jag fick i födelsedagspresent!


God morgon!
Nu är det ny vecka och måndag igen och tiden bara springer framåt. Idag har jag ingen aning om vad jag ska hitta på men solen skiner utomhus så ut ska jag i alla fall! Haha. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda.

Hoppas ni får en himla bra måndag! Kram!


Never what they thought



Tänkte att jag skulle visa er min fina mandolin som jag fick i studentpresent i somras! Den är så fin och har så himla fin efterklang! Jag tycker om den väldigt mycket, måste bara lära mig spela ordentligt på den också haha. Här får ni också en skymt av min lilla orangea soffa som jag sitter i just nu! Den köpte jag i en second hand-butik och det är nog ett av mina bästa köp.

Nu ska jag (efter mycket sitta-framför-datorn-och-plugga) lämna datorn och göra något annat så hjärnan får vila litegrann.


Eddie Vedder - Guaranteed

Sunday



Jag är medveten om att bloggen blir lidande litegrann under denna helg. Men jag vill få mina läxor gjorda och sen komma ut och fotografera! Då har jag kanske lite mer foton att visa er. Det känns som det var längesen jag var ute på en riktig fotorunda. Novembervädret är kanske inte så tacksamt dock. (Man måste ju inte tvungetvis gå ut för att fotografera men jag gillar att fota natur!)

Ha en bra söndag och drick lite varm choklad! Kram

I struggle to find any truth in your lies



Igårkväll hängde jag med några kompisar och bowlade. Det var roligt, speciellt eftersom det är något man inte gör så ofta. Vann gjorde jag inte, men jag kom inte sist heller! Haha. Efteråt gick vi till ett café och drack varm choklad och fikade. Där satt vi ett bra tag och när vi väl kom ut i kylan igen märkte vi hur riktigt kallt det har börjat bli. Vintern är snart här!

Idag blev det ingen julmarknad, för att jag ska intensivplugga hela helgen. Trist, men det blir skönt att få läxorna gjorda!

Trevlig helg till er och ha en bra lördag!

Sigh no more





Numera har jag den här lilla fina jordgloben, även om den inte går att tända och ha som lampa som min stora jordglob. Såg förresten en jättefin jordglob på bokia härom dagen, åh!


Idag är det ju den episka dagen 11/11 2011 och jag ska spendera den med att skriva måånga inlämningsuppgifter innehållandes fyrstämmiga körsatser (vilket är en jäkla massa noter), så jag har fullt upp med att plugga! Wohoo!
Men imorgon är det helg och då blir det kanske julmarknad!

Nu önskar jag er en riktigt fin fredag! Kram!


A little present





I tisdags packade jag in paket och skickade iväg på posten! Det blev inte jättesnyggt inpackat för pappret var styvare än jag trodde, men jag försökte så gott jag kunde och det var roligt ändå. Det är alltid kul att packa in paket, det ser jag fram emot till jul (även om jul egentligen inte handlar om julklappar) och nu är det ju faktiskt bara 44 dagar kvar till julafton! ;)

Ha en riktigt fin torsdag!

Mumford and sons - Sigh no more

Love it will not betray you, dismay or enslave you. It will set you free





Ikväll har jag druckit te ur en stor höstig mugg, läst bloggar, lyssnat på Mumford and sons, lagt pussel och spelat mandolin (eller försökt lära mig spela i alla fall.)

There's a season in your eyes



Idag har jag inte mycket inspiration till någonting men när man lyssnar på låten ovanför så blir jag genast lite gladare! Hoppas ni har haft en bra dag och tack för att ni skriver så fint!

Åttonde november







Såhär såg det ut igår när jag träffade Stina och vi gick i staden med fina byggnader. När det började närma sig kväll och vi inte hittade något fik som hade öppet gick vill hemköp och jag köpte jättegod sallad från en salladsbuffé! Så himla gott! Vi åt i bilen och pratade om allt mellan himmel och jord. Riktigt bra eftermiddag/kväll minsann!

Then the snow started falling



Bonjour tout le monde!
Nu sitter jag och äter frukost och dricker chaité. Idag ska jag förhoppningsvis träffa Stina och fika! Ska även packa in lite packet och skicka iväg några saker på posten idag.
Tänkte gå på någon fotorunda också och dokumentera den väldigt gråa perioden vi befinner oss i nu mellan höst och vinter (kanske inte grått bildligt talat, utan bokstavligt talat för utanför fönstret är det helt jäkla grått!)

Ha en fin tisdag!

Måndagskväll



Jag ville mest bara säga tack fina ni för att ni kommenterar och tittar in här!

Chokladbollar!





Efter att ha suktat efter chokladbollar sen mitten av förra veckan så bakades det äntligen härom dagen och så gott det är! Och bäst är dem med pärlsocker på också. Dessutom är de ju så himla enkla att göra! Gott helt enkelt!

Idag är det första måndagen i november och då är det nya tag som gäller!
Ha en bra start på veckan allihop!

When the stars are the only things we share



Idag är bara en sån dag när man inte riktigt orkar göra någonting (vilket självklart inte stämmer in på alla.) Jag har börjat pussla på ett pussel jag fick i födelsedagspresent och även om det är frustrerande emellanåt är det avkopplande och det känns som man stärker tålamodet litegrann. Så idag är det pusslet som tar upp den mesta av min tid.
Men det gör ingenting för idag är en sån dag, när man inte riktigt orkar göra någonting.

Hoppas det är bra med er och att ni har haft en bra helg!

Benjamin Francis Leftwich - Atlas hands

The warmth in your eyes swept me into your arms



Nu kommer ännu en youtubevideo, men jag blir så himla inspirerad av Mumford and Sons. Ännu mer inspirerad blir jag när de står i bokhandel och spelar sin musik. Sånt tycker jag är väldigt fint. Och de är så otroligt duktiga med! Den här är också himla bra!

Bomb in a birdcage







De här bilderna är inte så speciella men jag ville bara visa våra fina kuddar i vardagsrummet. Jag tycker fågelburar är väldigt fina (och träd, skrivstil och fåglar också, så hela kudden är så himla fin!) Den runda kudden känns lite annorlunda men är fin den med!

Ha en bra kväll allihop!

A fine frenzy - What I wouldn't do

Awake my soul



Det känns lite konstigt att november redan är här. Även om jag fick julkänsla redan i mitten av oktober så har tiden gått så otroligt fort. Hösten har bara rusat förbi, samtidigt som det känns som att man har tagit vara på den extra mycket i år. Nu gäller det att försöka ta vara på de sista två månaderna på detta otroligt händelserika år (jag är inte sarkastisk, det har faktiskt hänt grymt mycket i år!) och se fram emot det nya året som kommer snart! Men innan dess är det jul och det ser jag fram emot!

Hoppas ni får en fantastiskt fin lördag!

Little things



Bon Iver - Blood bank

I'm a god damn fool but then again so are you



Jag brukar ju inte länka musik här men First aid kit är ett band jag gillar och som jag såg på en gratiskonsert i Lund i somras (hade hört dem långt innan dess, så jag kände redan till deras musik) där de bl.a. spelade låtar från deras kommande album. Jag fastnade speciellt för den här låten under konserten och nu finns den äntligen att lyssna på. Och vilken video! Jag tycker både den är mystisk, vacker och full av inspiration!

Ha en fin fredag! Kramar!

Lend me your hand and we'll conquer them all



Nu har jag gjort en ny katergori som heter Inredning. Tänkte att det kunde vara lite roligt!
Ljuslyktan på bild hänger i mitt fönster och det har faktiskt varit så grått, som det är utanför fönstret, i flera dagar. Lite trist, men ändå mysigt. Jag dricker mest te och försöker bekämpa febern. Det går sådär, men jag kämpar på ändå.

Hoppas det är bra med er och att ni haft en bra torsdag!
(imorgon är det redan fredag, veckan har gått jättesnabbt!)

Just around the corner


Wednesday



Nu har jag råkat på feber igen och det känns inte ett dugg kul. Missar både det ena och det andra, hit och dit. Jag hann i alla fall sätta i en ny lampa i min jordglob (fast bilden är ett och ett halvt år gammal) så nu lyser den fint.

Hoppas ni har en bra kväll!


Andra november






Bilder på pumpautkarvning i söndags.

Inte blev det någon ommöblering igår inte! Nej, jag ska försöka göra det idag istället. Eller någon gång innan veckans slut, haha.
Idag ska jag äta lunch i stan och ikväll är jag "statist" i en spökrunda. Finns en risk att jag blir mer rädd än dem jag ska skrämma dock, men vi får se hur det går.

Trevlig onsdag till er!

Helgen vecka fyrtiotre







Maskeradfest, höstmarknad, pumpautkarvning, god mat, febrig hjärtevän, fika på sängen, fallande höstlöv och citronglass sammanfattar helgen bra (även om inte allt finns med på bild, speciellt inte de fallande löven för de föll innan de skulle fastna på bild haha.)

Nu ska jag försöka städa, organisera och möblera om i mitt rum, för det behövs!
Höstiga kramar till er!


Kolonin III


Newton, 5 månader

God morgon!
Idag får jag finbesök av en gammal vän som jag inte träffat på väldigt länge och det ska bli kul! Efter det ska jag organisera bilderna från helgen, så det kommer väl upp en och annan här på bloggen.

Nu är det november också. Min favoritmånad på andra halvåret har alltid varit oktober men jag tror jag har underskattat november en hel del så jag ska ge denna månad en stor chans! Oktober i år var för övrigt väldigt fin. Tiden går himla fort och jag har massor av födelsedagspresenter och julklappar att förbereda, skapa och köpa! Och så finns det ju massor av andra saker att göra med!

Ta vara på er tid och ha en fantastisk tisdag!


Min profilbild
Foto © Johanna Olofsson

Hej! Mitt namn är My och jag gillar elefanter, te, filmkvällar, glass, att skratta, att fotografera, jordglober, att spela musik och skapa musik, kärlek, att vara kreativ, kramar, skrivmaskiner, att bli inspirerad, ljudet av regn, leenden, brittiska accenter, tygväskor, fläderblomssaft


© Copyright - Alla foton är tagna av mig (om inget annat står) och får inte användas utan min tillåtelse.
RSS 2.0